Oudste deelneemster ooit maakt indruk op Jani in Zo Man Zo Vrouw

Oudste deelneemster ooit maakt indruk op Jani in Zo Man Zo Vrouw

Morgen op VIJF

Woensdag 27 september 2017 — Wereldberoemd in Groot Erpe-Mere is het, de kledingzaak van Jeannine. Met haar 77 lentes is ze de oudste deelneemster ooit in Zo Man Zo Vrouw. Deze kwieke oma zit al zowat 50 jaar in de textielsector. Ze jongleert met trends en kleurencombinaties, maar die zijn niet per se anno 2017. Samen met haar vriend Filip (51) reist Jeannine elke week naar de Brusselse Trade Markt om er te neuzen tussen duizenden kledingcollecties. De meest opvallende stukken komen in haar boetiek terecht. Of in hun kleerkast, eentje waar schlagerzangers jaloers op zouden zijn.

Jeanine en Filip houden niet van doordeweekse stukken. Ze willen ‘iets anders’. En dat ‘anders’ zit meestal in tweevoud in hun dagelijkse styling. Met andere woorden: als Jeannine iets rood aantrekt, dan doet Filip dit ook. Het is een soort van zevende zintuig: het ‘kleurenzintuig’. Dit zintuig duwt hen echter meestal in de gele richting. Geel als kanaries fladderen ze geassorteerd door de dag. Of over de dansvloer van dancing Parasol in Velzeke-Ruddershove. Waar naar verluidt Paris Hilton ook wel eens met haar hondjes op bezoek komt. Of was het toch iemand anders?

Nadat Jeannine Jani een kleurrijke make over heeft gegeven, is het zijn beurt. Dit yellow loving koppel is perfect gelukkig in hun gedeelde mix & match-outfits, maar toch zijn ze nieuwsgierig naar wat Jani met hen zou doen. En die denkt alleen aan downsizen. Hij wil Filip en Jeannine in iets ‘normalers’ steken en tonen dat ze ook zonder geassorteerde kleur als koppen voor de dag kunnen komen.

Houdt onze held stand in dit gevecht vol color blocking? Het is immers 2 tegen 1: 2 doorgewinterde kanaries tegen 1 niet-gediplomeerde, piepjonge stylist.

Zo Man Zo Vrouw - Morgen om 20u35 op VIJF.

Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES